Germany


Germany

A Német Szövetségi Köztársaság Európa egyik meghatározó ipari és gazdasági hatalma, Közép-Európában fekszik. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja. Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt.

2002-ben vezette be az eurót.

 

LeírásNémetországban a tisztségviselők és numizmatikai szakértők háromféle képi megjelenést választottak ki saját euroérméik számára.
Az 1, 2 és 5 centes érméket a korábbi német pfennigérmék rajzolatára emlékeztető tölgyfaág-motívum díszíti.
A 10, 20 és 50 centes érméken a Brandenburgi kapu, Németország felosztásának, majd későbbi újraegyesítésének a jelképe látható. A kép perspektívájával Reinhard Heinsdorff a kapu nyílását, vagyis Németország és Európa egyesülését hangsúlyozza.
Az 1 és 2 euróson a német szuverenitás hagyományos jelképe, a sas látható, az Európát jelképező csillagoktól övezve. A motívumot Heinz és Sneschana Russewa-Hoyer tervezte. A 2 eurós érme peremén az "EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT" (egység, igazság és szabadság) felirat és a címersas-embléma látható.
Tervező
Professzor Rolf Lederbogen
Reinhard Heinsdorff
Heinz & Sneschana Russewa-Hoyer
Iniciálé nincs
Pénzverő hely Staatliche Münze Berlin (Nemzeti Pénzverde Berlin), Berlin, Németország.
Bayerisches Hauptmünzamt (Bajor Központi Pénzverde), München, Németország.
Staatliche Münzen Baden-Württemberg Prägestätte Stuttgart (Baden-Württembergi Nemzeti Pénzverde, Stuttgart Pénzverő), Stuttgart, Németország.
Staatliche Münzen Baden-Württemberg Prägestätte Karslruhe (Baden-Württembergi Nemzeti Pénzverde, Karlsruhe Pénzverő), Karslruhe, Németország.
Hamburgische Münze (Hamburgi Pénzverde), Hamburg, Németország.
Verdejel
Berlin

München

Stuttgart

Karlsruhe

Hamburg
6 és 7 óra között a belső rész peremén a motívum és a csillagok között
6 óránál a belső rész peremén a csillag felett
5 óránál a belső rész peremén a csillag felett
Mesterjel nincs
Nemzeti azonosító nincs
2 € perem

2 € emlékérmek

Free Joomla templates by Ltheme